دکتر هادی زارعی

کارشناس ارشد کارآفرینی/دکتری مدیریت فناوری دانشگاه تهران

کسب و کار قنادی

  • ۱

شما می‌توانید با خلاقیت بالای خود و در منزل کیک‌ و شیرینی های خوشمزه و خاص درست کنید و از این طریق مشتری‌های زیادی پیدا کنید. امروزه بسیاری از افراد ترجیح می‌دهند از محصولات خانگی استفاده کنند و ایده شیرین پزی می‌تواند یک ایده کسب و کار موفق برای شما باشد.

شغل قنادی و فروش کیک و شیرینی جزء آن دسته از مشاغل مصرفی است که از دیرباز تاکنون وجود داشته است. قنادی در واقع، قدمتی به درازای تاریخ دارد. راه اندازی قنادی یکی از مشاغل پردرآمدِ صنعت غذا و نوشیدنی است که همیشه مشتریان زیادی دارد.

قبل از اینکه نحوه راه اندازی مغازه قنادی را توضیح دهیم، بهتر است بدانید که قنادی ها عمدتا بر اساس نوع فعالیت، به دو نوع کارگاهی و فروشگاهی دسته بندی می شوند. قنادی های کارگاهی تنها به تولید کیک و شیرینی می پردازند. البته در کنار تولید، فروش عمده نیز دارند. در حالی که، قنادی های فروشگاهی علاوه بر پخت کیک و شیرینی، یک بخش جداگانه برای فروش محصولات خود نیز دارند. بنابراین، مهم است که از همان ابتدای شروع کار قنادی، مشخص کنید که قرار است چه نوع قنادی داشته باشید.

بعد از مشخص کردن نوع فعالیت خود، نوبت به تنظیم بیزینس پلن یا همان طرح توجیهی می رسد. تنظیم طرح توجیهی در واقع،  مهم ترین مرحله راه اندازی یک مغازه شیرینی فروشی است. یک بیزینس پلن خوب باید شامل نمای کلی از صنعت شیرینی فروشی، پیش بینی های مالی، استراتژی بازاریابی، مشخص کردن مشتریان هدف و ارزیابی هر گونه رقابت بالقوه باشد. برای تنظیم چنین برنامه ای شما نیاز دارید اطلاعات کاملی از سرمایه، ابعاد و موقعیت مغازه، نوع محصولات تولیدی، بازار هدف و اینکه آیا در کنار تولید، کارِ فروش نیز انجام می دهید داشته باشید.

هزینه و سرمایه لازم برای راه اندازی قنادی

سرمایه مورد نیاز برای باز کردن یک مغازه قنادی به فاکتورهای زیادی مانند مکان کارگاه، مغازه و متراژ آن، اجاره یا خرید مغازه، ظرفیت تولید محصول، نوع تجهیزات مورد استفاده، تعداد پرسنل و … بستگی دارد. با این حال، هزینه های اصلی تاسیس یک مغازه شیرینی فروشی شامل موارد زیر می باشد:

  • هزینه اخذ مجوزهای لازم
  • هزینه اجاره یا خرید مغازه (کارگاه)
  • هزینه خرید تجهیزات کیک پزی و قنادی
  • هزینه طراحی دکوراسیون
  • هزینه خرید مواد اولیه

علاوه بر این، بخشی از سرمایه اولیه بایستی برای بیمه، خرید لوازم اطفای خرید، تهویه مطبوع، جعبه و بسته بندی، قبوض مصرفی و اینترنت، وسایل سرمایشی و گرمایشی، تبلیغات، تجهیزات امنیتی مانند دوربین مداربسته و دزدگیر، خرید سیستم، صندوق و … در نظر گرفته شود. داشتن یک طرح مالی خوب به شما کمک می کند تا سرمایه خود را به بهترین شکل ممکن مدیریت کنید.

تجهیزات و ابزار مورد نیاز برای مغازه کیک و شیرینی فروشی

سفارش لوازم و وسایل مورد نیاز برای تاسیس قنادی یکی از بخش های ضروری راه اندازی کسب و کار شما است. خوشبختانه تجهیزات جدید شیرینی پزی موجود در بازار اکثرا نیمه خودکار یا تمام خودکار هستند. این موضوع تاثیر چشمگیری در بهبود کیفیت محصولات و افزایش ظرفیت تولید شما خواهد داشت. اما باید در انتخاب پرسنل خود دقت ویژه ای به خرج دهید و افرادی را استخدام کنید که مهارت و تجربه کافی در استفاده از دستگاه های مدرن شیرینی پزی داشته باشند.

در ادامه فهرست تجهیزات و لوازم مورد نیاز برای مغازه کیک و شیرینی فروشی را جمع آوری کرده ایم تا با آگاهی بیشتری نسبت به خرید و تهیه آنها اقدام نمایید. البته اگر قصد راه اندازی کارگاه شیرینی پزی خانگی داشته باشید هم به وسایلی مشابه با همین موارد نیاز دارید.

  1. فر بزرگ شیرینی پزی
  2. یخچال صنعتی قنادی
  3. دستگاه همزن برقی صنعتی
  4. دستگاه وارمر شکلات ذوب کن
  5. قیف زنی خمیر شیرینی
  6. دستگاه گل خامه زن
  7. دستگاه چانه گیر
  8. مخلوط کن بزرگ صنعتی
  9. میز کار استیل فست فود
  10. قهوه‌جوش صنعتی
  11. یخچال بستنی زیر صفر
  12. انواع انواع قالب کیک و شیرینی
  13. انواع قابلمه و ظروف و همزن
  14. ویترین مناسب برای محصولات پخته شده
  15. یخچال و ویترین صنعتی قنادی
  16. یخچال و ویترین بستنی
  17. ویترین و قفسه بندی